martes, 12 de febrero de 2008

Regne Unit contra els internautes il·legals

Informació extreta de VnuNet.es

El Govern britànic té intencions de posar en vigor una llei la qual permetrà a les companyies britàniques de tallar la connexió a Internet als usuaris que es descarreguin material il·legal. Amb dos avisos previs, a la tercera reincidència en aquest sentit, l'usuari es quedarà sense connexió a la xarxa.

Si s'arribés a fer, els proveïdors d'internet britànics tindran l'obligació de treure la connexió d'aquells usuaris que reiteradament es baixin material piratejat de la xarxa. El Govern britànic està estudiant noves lleis per a lluitar contra la pirateria mitjançant els proveïdors de serveis d'internet.

Aquestes mesures tindrien tres etapes d'actuació. Els usuaris sospitosos de baixar-se pel·lícules o música il·legals rebrien un e-mail d'advertiment la primera vegada que efectuessin aquestes pràctiques. Quan un internauta avisat tornés a descarregar-se contingut piratejat, se li suspendria la connexió per un temps. Si reincideix per tercera vegada, l'empresa es quedarà el seu contracte de servei deixant a l'usuari sense internet.

Les companyies que es neguin a efectuar aquests controls de vigilància sobre els usuaris seran sancionades. No obstant això, el tractament de les dades dels infractors és l'assumpte més crític en aquest sentit.

No hay comentarios: