martes, 6 de febrero de 2007

Tecnologia Wibree

Informació extreta de la pàgina web: http://www.lanacion.com.ar


Wibree, la connexió que podria reemplaçar al Bluetooth

Desenvolupada per Nokia, aquesta nova tecnologia sense fil per a comunicacions de curt abast faria un ús més eficient de l'energia.

Nokia va presentar una nova connexió sense fil de curt abast per a ser utilitzada en dispositius electrònics, que és més petita i eficient en l'ús d'energia que la tecnologia Bluetooth.

Aquesta nova forma de comunicació sense cables, denominada Wibree, proporciona una connexió per radiofreqüència de fins a 10 metres, però consumeix només una fracció de la potència que utilitzen tecnologies similars i pot operar de manera directa amb les connexions Bluetooth.



"Wibree és fins a 10 vegades més eficient en energia que Bluetooth”, va dir en una conferència de premsa, Bob Iannucci, cap del Centre d'Investigacions del fabricant de cel·lulars.

Nokia va informar que completarà el procés d'estandardització d'aquest nou avanç al costat d'altres signatures de tecnologia sense fil.

La companyia estima llançar la primera versió comercial d'aquest sistema durant el segon trimestre del pròxim any, mentre que els productes que utilitzin Wibree seran llançats a posteriori.

S'espera que als dispositius que actualment es connecten per Bluetooth rebin un xip dual Bluetooth - Wibree, mentre que els dispositius que estan connectats per aquesta tecnologia, faci servir només el xip Wibree.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web d'aquesta nova tecnologia: www.wibree.com

No hay comentarios: