jueves, 29 de marzo de 2007

Nova Enciclopèdia On-Line

Un competidor per a Wikipèdia
Autor: David Yanover, Director de MasterMagazine



L'enciclopèdia lliure d'Internet de major transcendència en el món que naixés fa uns cinc anys veu l'arribada d'un rival que s'origina de la ment d'un dels seus propis fundadors, Larry Sanger.

Larry Sanger va abandonar Wikipèdia un any després del desenvolupament de la mateixa, no conforme amb la qualitat dels continguts, que al dia d'avui continuen sent tema de polèmica arran de la veracitat de part de la informació que publiquen els navegants d'Internet. És així, que aviat apareixerà Citizendium, un "projecte de lliure coneixement" que controlarà els continguts enviats pels usuaris a partir de l'anàlisi d'un equip d'editors i moderadors.


Per la seva banda, el co-fundador de Wikipèdia, Jimmy Wales, va tenir la intenció ja d'organitzar de forma més sòlida l'enciclopèdia, però no desitja que hagi un control dels continguts com aquell que tindrà Citizendium, darrere de brindar una única llibertat d'expressió, més enllà que això sigui la mateixa raó per la qual es degradi la qualitat de Wikipèdia i donés lloc al nou projecte de Larry Sanger.

Wikipèdia, traduïda en desenes d'idiomes i estant prop del milió i mig d'articles, havent més de 150 mil en espanyol, troba un desafiament en els ulls d'un dels seus propis creadors.
Podeu llegir un altre article relacionat, a l'enllaç següent del Diari "El Mundo". Clic aquí.

No hay comentarios: