viernes, 2 de marzo de 2007

Porta el teu ordinador a dins de la memòria USB

Informació extreta de la revista PC Actual nº 190.


MojoPac

Ara ja podràs carregar qualsevol aplicació a la teva unitat, executar-la des de qualsevol PC al que et connectis i tenir tota la informació que estiguis utilitzant amb MojoPac, ja sigui relacionada amb aplicacions, historial ... I sense deixar rastre, perquè el que facis amb MojoPac romandrà al teu hardware USB.

Quan instal·lis i executis MojoPac des de la teva unitat USB es llançarà un entorn virtual al PC on connectis el teu dispositiu. Aquest entorn funciona de forma molt similar a qualsevol compte d'usuari creada a l'ordinador, amb la diferència de que totes les dades utilitzades per MojoPac es mantindran a la unitat extraïble. Una vegada la desconnectis, s'eliminarà qualsevol rastre de la memòria del sistema, el que et permetrà treballar amb tota seguretat i independència del sistema local utilitzat. Quan et trobis operant en aquest entorn virtual, podràs instal·lar qualsevol aplicació que desitgis amb l'única limitació de disposar de suficient espai a la unitat d'emmagatzemament. Les avantatges d'aquest sistema en comparació amb altres es que, encara que sigui de forma virtual, tindràs la sensació d'estar treballant sempre amb el teu ordinador, sigui quina sigui la configuració de l'equip on estiguis treballant.


Per poder utilitzar el MojoPac, has d'instal·lar-lo al teu Pendrive (ho has de marcar com destí durant la instal·lació). Una vegada fet això, podràs retirar el Pendrive i tornar a connectar-ho per comprovar com, dins de les opcions d'arrencada de la unitat, apareix ja la possibilitat d'executar MojoPac. Fes-ho i indica el teu nom d'usuari i contrassenya per activar el programa. Si només ho vols provar, llavors activa l'opció de "Activate 30 day trial version".

Ara ens toca passar la informació del nostre ordinador al programa. La següent finestra que ens apareix és la que ens permetrà llançar MojoPac ("Start Mojo"), o bé accedir a la configuració de les dades que desitgem transferir a la nostra unitat ("Data Copy"). Podem transferir:
  • Referent a Internet, tant si som d'Internet Explorer com de Mozilla, podem emmagatzemar els nostres "Favoritos", l'Historial de navegació, cookies...

  • També podem copiar els documents habituals com "Mis imágenes", "Mi música" o "Mis vídeos".

  • Per últim, sempre podràs copiar informació adicional que disposis a altres carpetes.

Com podràs observar, en tot moment s'indica l'espai ocupat i disponible de la teva unitat d'emmagatzemament USB. Ara és el moment de llançar la interfície de l'aplicació.

Mojo --> Host i de Host --> Mojo

Quan executis MojoPac apareixerà una barra d'eines a la part superior de l'espai de treball. Des d'aquí podràs accedir a "Settings", i podràs modificar la teva contrassenya d'accès al sistema Mojo o, fer "Switch to Host" que et permetrà canviar al compte d'usuari de l'ordinador on et trobis.


Per tornar al teu sistema MojoPac, només hauràs de clicar al mateix botó d'abans, que ara es diu "Switch to Mojo", perquè mentre estiguem en aquest sistema, la barra d'eines està activa encara que estiguem treballant de forma tradicional.

Instal·lar aplicacions

Aquest procès es porta de manera molt similar a la tradicional. L'únic que tindràs que fer és, des de la interfície de MojoPac, llançar l'instal·lador des de el CD/DVD del programa que desitges instal·lar, o bé fer-ho des d'un instal·lador que hagis descarregat d'Internet. De fet, si accedeixes a l'Explorador de Windows veuràs com la lletra C:\ de l'ordinador es correspon amb la unitat USB i no amb el disc dur local. Així, les aplicacions s'instal·laran de la mateixa forma que l'habitual. Si el programa, un cop acabat la instal·lació, et demana reiniciar l'equip només hauràs de fer un Logout de MojoPac, és a dir, desconectar la unitat i tornar-la a introduir.

Copiar dades de forma habitual

Quan estiguis treballant amb MojoPac no tindràs accès als fitxers que es trobin al disc dur principal de l'ordinador. No obstant, si canvies de Mojo a Host podràs accedir a les dades de la teva unitat USB com sempre ho fem.

Per tant, si desitges "sincronitzar les dades de la clau amb els del disc dur", cópia'ls d'un lloc a l'altre quan et trobis en mode Host.

Aquí podeu veure una explicació de com funciona el MojoPac amb un video trobat pel Youtube. veure vídeo

No hay comentarios: