jueves, 29 de marzo de 2007

Què és un MP4

MP4 és un format de codificació d'àudio associat a l'extensió Mp4. MPEG4 és un còdec estàndard internacional de vídeo creat especialment per a la web. És un algorisme de compressió que codifica dades àudio vídeo optimitzant la seva qualitat d'emmagatzematge, codificació i distribució en xarxes. Amb les càmeres d'avui, s'integra captura i codifica en una sola acció, el que optimitza la potencialitat de l'usuari per a emetre.També se l'anomena Mp4 a reproductors que disposen d'una pantalla capaç de reproduir videos i imatges.

Les seves Diferències amb el MP3
Però què és el que diferencia al MP3 del MP4? Per a poder gaudir de la música comprimida, gràcies al MP4 no es necessita baixar cap programari que compleixi la funció de reproductor, com el Winamp. Simplement es tracta d'arxius executables, pel que solament cal clicar sobre l'arxiu triat per a baixar-lo. El reproductor que permetrà escoltar la música digital ja ve inclòs en l'arxiu.

No obstant això, la gran diferència entre les cançons de MP3 i les quals estan en el format mp4 és que les que estan comprimides en MP4 només són distribuïdes amb prèvia autorització dels artistes, mentre que les cançons en MP3 habiten en Internet des de fa molt.Els arxius MP4 són més petits que els MP3 en aproximadament un 30%. És a dir, una cançó de 3 minuts ocupa aproximadament 2,3 MB. A més, aquests arxius incorporen informació addicional sobre cada tema i el seu autor, per mitjà de text, gràfics i vincles a la pàgina web de l'intèrpret.

Un arxiu de MP4 pot dur àudio i video inclosos. Permet un menor temps de descàrrega, amb una compressió de 16:1 comparada amb la de 11:1 del MP3. A més, el MP4 pot ser utilitzat per a crear arxius de so complets d'una qualitat de 20 segons de clips d'àudio (MP4/20s).

No hay comentarios: