viernes, 2 de marzo de 2007

OpenOffice de Butxaca

Informació extreta de la revista PC Actual nº 190.


Uns quants anys enrera ningú haguès imaginat que en un minúscul clauer USB poguéssim portar no només les nostres fulles de càlcul, documents de text, bases de dades, etc., sinó també les aplicacions per utilitzar aquestes dades des de qualsevol PC.

Ara és possible, gràcies a l'equip de Portableapps. Es tracta d'una versió portable de la suite que podràs instal·lar fàcilment en qualsevol unitat d'emmagatzemament USB de com a mínim 256 MB (descomprimida, l'aplicació ocupa uns 190 MB). Així, podrás gaudir de qualsevol de les seves eines des de el PC on et connectis.

Tot això és possible perquè s'han eliminat tot accès al Registre de Windows, pel que es converteix en independent del sistema utilitzat. Com a nota important, s'han reduït els accessos d'escriptura al disc per a que la teva unitat USB no es faci malbé per l'excés d'ús.

Si ja disposes d'una còpia local d'OpenOffice, probablement tinguis algun tipus de configuració personalitzada en les diferents aplicacions existents. Aquesta configuració podràs copiar-la a la unitat USB per a fer ús d'ella. L'única cosa que has de fer és accedir a la ruta correcta per a localitzar-la. En el disc dur local, OpenOffice sol trobar-se en C:/Documents and Settings/Nom d'usuari/Dades de programa/OpenOffice.org/. Copia tot el que hi ha en aquesta carpeta a la ruta OpenOfficePortable/Data/Settings de la teva unitat d'emmagatzematge USB i ja tindràs la teva còpia portable d'OpenOffice amb la configuració personalitzada.

Dins de la pàgina web de Portableapps podem trobar els següents programes portables (us marco ja els enllaços per a que els pogueu descarregar):

  • Hi ha un paquet especial que és el PortableApps Suite que conté els següents programes:

    • PortableApps Suite (Edició Estàndar): ClamWin Portable (antivirus), Mozilla Firefox - Portable Edition (navegador), Gaim Portable (missatgeria instantània), OpenOffice.org Portable (paquet de l'OpenOffice), Sudoku Portable (joc de puzzle), Mozilla Sunbird - Portable Edition (organitzador calendari) i Mozilla Thunderbird - Portable Edition (correu electrònic). Aquest paquet és recomanat per USB's de 512 MB com a mínim. Descarregar paquet.

  • Si els voleu descarregar per separat, aquí teniu els més destacats:


Per qualsevol altre programa podeu entrar a fer una ullada a la seva web: www.portableapps.com

No hay comentarios: