lunes, 29 de enero de 2007

CRONOLOGIA DE TECNOLOGIES PER L’ANY 2007

Informació extreta de la revista PC Plus nº 112.

HARDWARE



MICROPROCESSADORS

- AMD REV G: AMD traslladarà els seus CPU a un procés de 65nm i traurà un nucli actualitzat a joc. A partir de gener veurem nous models.

- Intel Core 2 Quad Q6600: La versió Extremi del processador - que funcionarà a 2'66 GHz i inclourà 8 MB de caché L2 entre els seus quatre nuclis - ja haurà vist la llum en 2006, però al començament de 2007 Intel llançarà les seves CPU per al gran mercat.


- Intel Milleville: Versió d'un únic nucli del processador econòmic Allendale Core 2 aparegut a la fi de 2006. Quan es presenti durant el primer trimestre d’aquest any incorporarà 1 MB de caché L2.

- Intel Core 2 Duo I4300: CPU de doble nucli encara més econòmica que el Allendale, amb una velocitat de 1'8 GHz i un més que adequat Front Side Bus a 800 MHz, que preveu la seva sortida durant el primer trimestre del 2007.

- Intel Tukwila: Suposant que Intel continuï preocupant-se pel Itanium, Intel Tukwila serà la nova generació de IA64 (si bé no incorporarà el bus CSI com en principi es deia). Sortida prevista durant el primer trimestre del 2007.

- AMD ATHLON 64 X4: El seu nom en codi és Barcelona, i serà el primer processador de quatre nuclis "nadiu" de AMD, que veurà la llum durant el primer trimestre d’aquest any. Estarà basat en Rev H i també inclourà HyperTransport 2.

- AMD QUAD-CORE OPTERON: Denominat en codi Deerhound, hauria de ser el primer Opteron que es basa en el nucli Rev H que surti a partir del segon trimestre del 2007.


- Intel Pentium I1020, I1040, I1060: (Segon trimestre 2007) Versions econòmiques d'un únic nucli de la Core Microarchitecture, per a qui no puguin permetre's un processador dual-core.

- Processadors AMD de 65 nm: AMD anirà llançant cada vegada més CPU de 65 nm en lloc de 90 (entre elles el Athlon 64 X2, el Turion 64 i el Mobile Sempron) cap al segon trimestre del 2007.

- Intel Santa Rosa: Quarta generació de Centrino amb abundants tecnologies per a les comunicacions mòbils, un inici més ràpid i major durada de les bateries, a partir del segon trimestre del 2007.

- Intel Stealey: Un altre processador single-core econòmic basat en la Core Microarchitecture, encara que aquesta vegada dirigit als portàtils i amb 512 KB de caché L2. Sortida prevista a partir del tercer trimestre del 2007.


TARGETES GRÀFIQUES


- ATI R600: Com la seva nova GPU depèn del DirectX 10 de Windows Vista, ATI ha ajornat el xip R600 perquè aparegui aproximadament en la mateixa data que el sistema de Microsoft, és a dir a partir de Gener.
- ATI TRIPLE PLAY: ATI pensa fer un gran ús del seu flexible Universal Shader Architecture per a accelerar els càlculs físics dels jocs. Sortida a partir de Gener.

- GDDRS: En els productes de gamma alta començarà a aparèixer memòria més ràpida per a les targetes gràfiques, a partir del tercer trimestre de l’any.


XARXA


- Banda ampla NTL de 100 MB: NTL ha estat provant mòdems de cable de 100 MB durant la meitat del 2006, i per a mitjans de 2007 s' espera que comenci a donar servei en UK.

- BT Ethernet de Banda Mitja: Enfront de ADSL, BT pensa utilitzar (de moment en UK) Ethernet per a subministrar banda ampla simètrica ultrarràpida als clients empresarials a partir del segon trimestre de l’any.

- WIMAX: La banda ampla sense fil point-to-point començarà a estendre's per tota Europa, i és d'esperar que a Espanya s'usi en entorns no rurals, que és on s'està aplicant actualment per part de Telefònica, a partir del segon trimestre de 2007 per a donar accés a telefonia en llocs d' accés remot als quals actualment ofereix servei a través de satèl•lit, GSM i sistemes de ràdio... Utilitza l' estàndard 802.16d i treballa a 5'8 GHz.


ALTRES COMPONENTS HARDWARE


- XDR2: Rambus llançarà la nova generació de la seva XDR DRAM al tercer trimestre del 2007, utilitzada en la Playstation 3 de Sony. Podria augurar això una tornada de Rambus a la sobretaula?

- Serial ATA 3: Si et quedes sense ample de banda en el disc dur, la nova modalitat de Serial ATA incrementarà el rendiment nadiu a 600 MB/s a partir del tercer trimestre.


SOFTWARE


- Microsoft Windows Vista: Per fi veurà la llum la nova versió del sistema operatiu de la companyia Redmond al Gener d’aquest any.



- Microsoft Office 2007: Encara que els usuaris empresarials haurien d' haver pogut actualitzar-se des d' octubre, els domèstics haurien d' esperar fins al gener del 2007 per a fer-se amb la versió final.

- Windows Vista Service Pack 1: SP1 ampliarà les característiques d' alguns dels programes inclosos i també incorporarà parches de seguretat al Juliol d’aquest any.

- WINFS RTM: Revolucionari sistema d' arxius que en principi havia d'incloure's en Windows Vista i al final veurà la llum com actualització per a Vista i XP cap al tercer trimestre del 2007. Serà una descàrrega gratuïta com .NET, i potser es denomini Windows Storage Foundation.

- Windows XP SP3: Nova correcció d' errors i forats de seguretat per als quals encara no s' hagin passat a Vista. Sortida al tercer trimestre del 2007.


ALTRES


- Sony Playstation 3: Arribada al mercat de l'esperada consola al Març de 2007.


- WEEE: Després de les dificultats que han posposat la seva introducció durant gairebé un any, la llei sobre residus elèctrics i equips electrònics entrarà per fi en vigor al Juliol del 2007. Aquesta fa recaure sobre fabricants i importadors la responsabilitat de desfer-se dels seus productes electrònics una vegada acabada la seva vida útil.

No hay comentarios: