viernes, 26 de enero de 2007

La Computadora Portàtil de 100 dòlars

La Computadora portàtil de 100 dòlars o Ordinador Portàtil de Baix Cost, OPBC, és una computadora portàtil elaborada amb el propòsit de proveir a cada nen en el món amb accés i coneixement de les formes modernes d'educació. El projecte conta amb suport de Google, AMD, Xarxa Hat, News Corp, Brighstar i la col·laboració d'altres empreses.

L'ordinador es basa en una plataforma Linux, i és tan eficient en la utilització de l'energia que amb una manovella es pot generar suficient energia per a la seva operació. Un dispositiu de connectivitat sense fils, permetrà que els aparells es vinculin a internet des de qualsevol lloc. Els computadors portàtils seran venuts inicialment als governs i lliurats als nens en les escoles sota el principi "una computadora per a cada nen".

El OPBC està sent desenvolupat per l'organització "un ordinador portàtil per nen" (en anglès One Laptop Per Child) (OLPC). La OLPC és una organització sense fins de lucre basada en Delaware, creada per catedràtics del Laboratori de Multimèdia del MIT per a dissenyar, manufacturar i distribuir els ordinadors portàtils.

A la computadora portàtil també se li coneix com La Màquina Verda.

Desenvolupament

A la fi de novembre de 2005, va ser anunciat el projecte durant una convenció sobre internet a Tunis, l'ONU va estar present en una posterior exposició d'aquest producte.

El OPBC i la OLPC van ser presentats pel seu cofundador Nicholas Negroponte al gener de 2006 en el Fòrum Econòmic Mundial en Davos, Suïssa.

A partir d'ara ja no serà de manovella, en lloc d'aquesta manovella s'ha incorporat una espècie de fil del que es llença per a carregar-lo, com el de les talladores de gespa. Aquest mecanisme resol el problema de com engegar un ordinador en les àrees més remotes i pobres del globus que manquen de servei elèctric.


Informació extreta de la Wikipèdia.

No hay comentarios: