viernes, 26 de enero de 2007

Proposen incorporar un Software per fer accessibles les pàgines web de venda per Internet

Data Publicació : 26/01/2007 10:20:00 Font : Solidaridad digital

El Grup de mitjans interactius per a les vendes al detall (IMRG, segons les seves sigles en anglès) ha proposat a les empreses del Regne Unit que venen per Internet que incorporin un programari per a fer accessibles les seves pàgines web, segons informa la premsa britànica.

Aquesta institució, dedicada a la promoció de les vendes a través de la xarxa i la difusió de bones pràctiques en aquest àmbit, sosté que les companyies que venen per aquesta llera podrien perdre més de 6.000 milions d'euros l'any que ve, a causa de la inaccessibilitat de les seves pàgines web per als clients amb discapacitat visual o dislèxia.

IMRG afegix que un 20% dels internautes tenen dificultats per a usar determinats llocs web, principalment les persones amb discapacitat visual i dislèxia, a pesar que la Llei contra la Discriminació dels Discapacitats del Regne Unit establix que totes les empreses han de garantir l'accessibilitat dels seus portals d'Internet, i fixa sancions per a les quals incompleixin aquesta obligació.

Per això, l'organització proposa a totes les empreses amb botigues virtuals que incorporin un nou programari que amplia la grandària del text amb solament subratllar-lo o ho converteix en veu, podent guardar-se l'arxiu d'àudio així creat per a la seva posterior reproducció en un reproductor digital de música.

Aquesta eina ha estat desenvolupada per Hidden Differences Group, empresa especialitzada en solucions per a facilitar la lectura de llocs web a internautes amb discapacitat visual o dificultats d'aprenentatge. El programa pot incorporar-se fàcilment a qualsevol pàgina web, que d'aquesta manera complirien els requisits d'accessibilitat fixats per la legislació britànica, amb un cost des de 76 euros al mes per a petites empreses.

http://solidaridaddigital.discapnet.es/paginas/internacional/IMV07012601.htm

No hay comentarios: